Raamfolie Ontwerpen2024-03-01T13:07:11+00:00

Raamfolie Ontwerpen

Zelf uw eigen raamfolie ontwerpen. Met uw eigen software of met onze online ontwerper. Alles is mogelijk. Makkelijk en snel uw eigen unieke raamfolie ontwerpen was nog nooit zo gemakkelijk.

Kunt of wilt u niet zelf aan de slag met ontwerpen dan kunnen wij dit voor u verzorgen, tegen een vergoeding. Neem hiervoor contact met ons op. Zie “Contact” rechtsboven op deze website.

Door de bubble-free structuur van de meeste raamfolie is de raamfolie gemakkelijk zelf aan te brengen. Bekijk de vele informatieve instructie video’s. De QR-code op de sticker op de doos die u bij uw bestelling hebt ontvangen brengt u naar de correcte YouTube instructievideo, die u ook hieronder kunt vinden. Begin met het lezen van de generieke informatie over het plakken / monteren, hier.

U kunt onze online ontwerp software gebruiken (A) of met uw eigen ontwerp software aan de slag (B).

Bruikbare extensie; .svg/.eps/.jpg/.png, Adobe Illustrator .ai, Adobe Photoshop .psd. Teksten omzetten naar lettercontouren/outlines. Lever zoveel mogelijk in vectoren aan met bijbehorende pms kleuren. Geringe kleurafwijkingen kunnen zich door het printproces altijd voordoen.

A. De online Raamfolie Ontwerp Software

 

Update april 2015 – 90 graden rotatie

Wij hebben een 90 graden rotatie knop aan de werkbalk toegevoegd. U kunt nu makkelijk teksten, afbeelding en andere objecten 90 graden roteren tijdens het ontwerpen met de online ontwerper.

online-ontwerpen-copy

Update september 2014 – copy knop

Wij hebben een kopie knop aan de werkbalk toegevoegd. U kunt nu makkelijk teksten, afbeelding en andere objecten kopiëren tijdens het ontwerpen met de online ontwerper.

kopie knop

Raamfolie ontwerpen met onze online ontwerper.

Hieronder staan alle instructievideo’s mbt het ontwerpen via onze online ontwerp software. Aan het eind staat er algemene informatie mbt uitbreidingen die recent hebben

 

1. Gesneden Raamfolie Ontwerpen


Hieronder staat een instructiefilm van hoe u gesneden raamfolie zelf online ontwerpt met onze online designer.

2. Full Colour Raamfolie Ontwerpen


Hieronder staat een instructiefilm van hoe u full colour raamfolie ontwerpt. Het ontwerpen van uw eigen unieke full colour raamfolie was nog nooit zo makkelijk.

3. Transparante Raamfolie Ontwerpen


Hieronder staat een instructievideo van hoe u transparante raamfolie zelf kunt ontwerpen. Het ontwerpen van uw eigen unieke transparante raamfolie was nog nooit zo makkelijk.

4. Statische Raamfolie Ontwerpen


Hieronder staat een instructiefilm over hoe u uw eigen unieke statische raamfolie zelf online kunt ontwerpen. Snel en makkelijk. Het ontwerpen van uw eigen gepersonaliseerde statisch hechtende raamfolie was nog nooit zo makkelijk.

5. Gesneden Vinyl Raamsticker Ontwerpen


Hieronder staat een instructiefilm over hoe u uw eigen unieke gesneden vinyl stickers zelf online kunt ontwerpen. Ontwerpen van uw eigen gepersonaliseerde gekleurd gesneden vinyl raamfolie was nog nooit zo makkelijk.

6. Raamstickers (print op Wit Vinyl) Ontwerpen


Hieronder staat een instructievideo van hoe u zelf uw eigen full colour stickers kunt ontwerpen. Makkelijk en snel online. Het ontwerpen van uw eigen gepersonaliseerde raamstickers (print op wit vinyl) was nog nooit zo makkelijk.

B. Met uw eigen Ontwerp Software aan de slag


Zelf uw eigen gesneden muurstickers/muurteksten/raamfolie ontwerpen met uw eigen software? Dat kan. Hoe levert u correct een vectorbestand aan? Er zijn verschillende software pakket waarmee u makkelijk een vector ontwerp/bestand maakt. Adobe illustrator (30 dagen gratis te gebruiken) of het gratis open source pakket inkscape. Maak zelf snel en makkelijk uw eigen ontwerp van logo, tekst, adres, huisnummer etc. op gesneden raamfolie (ook wel bekend als glasfolie, graveerfolie, melkglasfolie, zandstraalfolie).

  • Uw ontwerp wordt uit de raamfolie (graveerfolie) gesneden. Voor permanente bevestiging.
  • Bestandstype. Het geheel moet een vectorbestand zijn dat alleen uit buitenlijnen (outlines) bestaat. Wij raden aan om het ontwerp gewoon in het bestandsformaat .ai/.svg/.eps door te sturen via het contact formulier of per e-mail.
  • De minimale omvang van een object (bijv. een punt) dat gesneden kan worden is 3mm. Een punt (het kleinst mogelijke object) moet dus minimaal 3mm breed en 3mm hoog zijn.
  • Maximaal formaat van een gesneden ontwerp is 1330mm bij 3000mm. Wilt u een groter ontwerp maken? Neem hiervoor contact met ons op.
  • Tevens moet alles (teksten, lijnen, etc.) in outline worden aangeleverd. Tekst naar outline omzetten doet u zo in Adobe Illustrator. Selecteer de tekst ga dan naar -> Type -> Create Outlines. Zo ziet het eindresultaat er dan uit (in View -> Outline),  . Lijnen, etc. zet u ook om naar outline. Er moeten dus geen center lines meer aanwezig zijn. Selecteer de lijn ga dan naar Object -> Path -> Outline Stoke. Zo ziet het eindresultaat er dan uit (in View -> Outline),  . Vervolgens moet u er voor zorgen dat objecten die elkaar overlappen, worden samengesmolten. U selecteert de objecten en dan met Window -> Pathfinder -> Meest linker Shape Mode. Zo ziet het resultaat er dan uit (in View -> Outline),  . Het eind resultaat kan er dan zo uitzien. Voorbeeld  . Het grijs is de raamfolie met de correcte maat, en het witte verdwijnt uit de raamfolie. Als u de (raam)folie aan de binnenkant van de ruit plakt, en het moet aan de buitenkant leesbaar zijn, dan moet u het ontwerp in spiegelbeeld aanleveren. Zo dus,  .
  • Is het eindresultaat niet goed, of kunt u dit zelf niet voor elkaar krijgen, dan kunnen wij de raamstickers voor u ontwerpen a 29 euro per uur. U krijgt van te voren te horen hoeveel het gaat kosten.
  • Bestel gewoon een vierkante raamfolie in de online ontwerper, hier. Betaal. En neem vervolgens met ons contact op via de e-mail of het contact formulier op de website. Stuur uw eigen ontwerp als attachment mee.