Bedrukte Raamfolie zelf ontwerpen en aanbrengen.2023-03-23T20:30:17+00:00

Bedrukte Raamfolie zelf Ontwerpen en Bestellen

Bedrukte/geprinte raamfolie zelf ontwerpen en aanbrengen. Het was nog nooit zo gemakkelijk. Op deze pagina kunt u makkelijk en snel uw eigen unieke full colour/bedrukte raamfolie online ontwerpen. Full colour raamfolie combineert lichtdoorlatendheid, privacy en bedrukking (reclame/belettering). Belettering op maat.

Voer de maat in en u ziet gelijk de prijs. In een paar klikken ontwerp u zelf uw eigen bedrukte/geprinte full colour raamfolie.

1. Voer de gewenste maat in en u ziet gelijk de prijs

2. Ontwerp het zelf

3. Plak het zelf

Hieronder ziet u een aantal voorbeelden van geprinte/bedrukte raamfolie (al dan niet gecombineerd met gesneden raamfolie). Bedrukte raamfolie kan in elk aantal, formaat en vorm worden geleverd. Voor grote projecten kunnen wij de full colour raamfolie tevens voorzien van een laminaat voor extra UV en kras bescherming. Voor het mooiste effect adviseren wij wel voldoende licht binnen/achter de raamfolie.

De bedrukte full colour raamfolie is van professionele kwaliteit met een mooi gezandstraald effect en volledig weerbestendig voor een extra lange buitenlevensduur. De bedrukte full colour raamfolie/glasfolie geeft privacy, geen inkijk, (waar het niet is weggesneden) maar laat het licht wel volledig door. De bedrukte glasfolie is wit van kleur. Zorg voor voldoende/veel licht achter de folie zodat het een heldere aanblik geeft. Door de luchtkanaaltjes in de lijmlaag is de bedrukte glasfolie makkelijk zelf aan te monteren. De full colour raamfolie is ook geschikt voor het plakken op HR++ glas.

Hieronder vindt u de online designer, waar u uw eigen bedrukte rechthoekige raamfolie kunt ontwerpen door onder andere uw eigen afbeeldingen toe te voegen. Vul de afmeting in millimeters in. Even verderop ziet u de eerste instructievideo, die u vertelt hoe u de online designer kunt gebruiken, om uw eigen unieke geprinte/bedrukte raamfolie te ontwerpen. In 5 minuten weet u alle mogelijkheden van de online designer.

Vervolgens ziet u enkele video’s die u uitleggen hoe u de bedrukte full colour raamfolie aanbrengt. Ook zie u nog vele voorbeelden van geprinte/bedrukte raamfolie. Ook vindt u vele voorbeelden van, en andere informatie over, full colour raamfolie op deze pagina. Heeft u al een eigen ontwerp in bijvoorbeeld .ai, .eps of psd? Neem dan direct contact met ons op via het contactformulier rechtsboven op de website.

Bedragen zijn zonder korting en excl. BTW.
Afmeting
Breedte:
mm
Hoogte:
mm
Selecteer Materiaal
Price: $
Beantwoord de volgende vraag:

Bedrukte raamfolie zelf ontwerpen

Lees hieronder de informatie die u kunt gebruiken bij het ontwerpen, bestellen en betalen van uw eigen bedrukte full colour raamfolie ontwerp.

BESTELLEN

 1. Vul de afmeting in van de rechthoekige raamfolie. Let goed op! Dat u de afmetingen van uw raamfolie in millimeters invult. Bijv. 500 mm bij 500 mm, en NIET 50 cm bij 50 cm. Maximaal te bestellen afmeting is 1330 x 3500 mm (of 3500 x 1330mm). Wilt u grotere raamfolies bestellen neem dan contact met ons op via het contactformulier rechtsboven.
 2. Als u het raam heeft opgemeten trekt u, van de breedte en hoogte, 10mm (1cm) er van af. Hierdoor komt de raamfolie ‘zwevend’ in het raam. U heeft dan rondom 5mm ruimte tussen de raamfolie en het kozijn.
 3. Geef aan of u de raamfolie aan de binnenkant of buitenkant wilt aanbrengen. Om ervoor te zorgen dat teksten aan de buitenkant van het raam leesbaar zijn (wordt het ontwerp in spiegelbeeld voor u gemaakt).
 4. Voor niet westerse teksten (Arabisch, Chinees, Sanskriet) kunt u ons een vector bestand toesturen in bijvoorbeeld .pdf (font opslaan als outline) of een Microsoft word document toesturen.
 5. Met GRATIS Spatel bij uw bestelling zodat u makkelijk de raam- of muursticker kunt aanwrijven.
 6. Wij berekenen €3,99 verzendkosten voor het verzenden van uw bestelling raam- en/of muurstickers in Nederland. Verzenden gebeurt via PostNL.
 7. Wilt u full colour raamfolie in een andere vorm dan rechthoekig/vierkant. Of een combinatie van gesneden en full colour raamfolie? Neem dan contact met ons op via het contactformulier rechtsboven.

ONTWERPEN

 • U hoeft uw ontwerp niet in spiegelbeeld te maken, u kunt dit onder de online ontwerper aangeven.
 • U kunt uw eigen afbeeldingen (.jpg, .png) toevoegen door deze te uploaden.
 • Alles wat wit is blijft vrij van een opdruk/kleur.
 • In donkere ruimtes en/of bij dubbel niet-ontspiegeld glas, subtiele/pastel kleuren vermijden, gebruik (donkere) kleuren met hoog contrast/intensiteit.
 • Heeft u al een eigen ontwerp (bijvoorbeeld in .ai, .eps of .psd) neem dan direct contact met ons op via het contactformulier rechtsboven.
 • Wilt u met uw eigen software (bijvoorbeeld Adobe Illustrator of Photoshop) aan de slag om zelf uw raamfolie te ontwerpen? Meer informatie leest u hier.
 • Wilt u raamfolie die niet vierkant/rechthoekig is maar bijvoorbeeld rond of in de vorm van uw logo? Neem dan direct contact met ons op via het contactformulier rechtsboven.

Hieronder staat een instructiefilm van hoe u full colour raamfolie ontwerpt. Ontwerpen van uw eigen unieke full colour raamfolie was nog nooit zo makkelijk.

BEDRUKTE GLASFOLIE/RAAMFOLIE – MATERIAAL INFORMATIE

Full colour raamfolie combineert lichtdoorlatendheid, privacy en bedrukking (design/reclame/belettering). De full colour bedrukte glasfolie/etchfolie/raamfolie is van professionele kwaliteit met een mooi wit gezandstraald effect en volledig weerbestendig/waterbestendig voor een lange buitenlevensduur. De full colour bedrukte glasfolie/etchfolie geeft privacy, geen inkijk, maar laat wel het meeste licht door (hoge doorzichtigheid/transparantie). Het licht krijgt de kleur van de opdruk.

Full colour raamfolie kan in elke vorm en afmeting worden geleverd. Het materiaal zelf heeft een witte kleur wat er voor zorgt dat het ontwerp/bedrukking aan beide kanten mooi zichtbaar is. De gesneden glasfolie (1) is een grijze zandstraal folie en de full colour bedrukte glasfolie (2) is een witte zandstraal folie. Voor langdurige buitenmontage raden we aan de film te lamineren, om de bedrukking/het ontwerp te beschermen, neem hiervoor contact met ons op.

Deze bedrukte glasfolie kan gebruikt worden om het binnenkomende licht te verspreiden, zodat de zon minder fel lijkt, en deze minder in uw ogen schijnt. Als het buiten donker is kunt u de bedrukte glasfolie van binnenuit verlichten en een lichtwand/lichtbak effect creëren. Zowel het materiaal zelf als de print/design erop laten licht door.

Dit materiaal werkt het best in goed verlichte ruimtes met enkel ontspiegeld glas. Zorg dus voor voldoende/veel licht achter de full colour bedrukte raamfolie/glasfolie zodat deze niet donker/somber wordt. Voor opvallende reclame toepassingen zijn transparante raamfolies niet aan te raden (in donkere ruimtes). Gebruik hiervoor de raamstickers (6). In donkere ruimtes en/of bij dubbel niet-ontspiegeld glas, subtiele/pastel kleuren vermijden, gebruik (donkere) kleuren met hoog contrast/intensiteit.

Door de luchtkanaaltjes in de lijmlaag is deze makkelijk zelf te plakken, zonder bellen en blazen. Deze full colour bedrukte glasfolie is ook geschikt voor het plakken op HR++ glas. Plak de raamfolie enkel op normaal vlak en glad glas.

BETALEN

 • U betaalt per iDEAL, Mistercash, PayPal (extra kosten 3,5%), Creditcard (extra kosten 2,5%) of per bank/giro vooruit.
 • Bedragen hierboven zijn zonder korting.
 • Korting, 8% bij het bestellen van 2 producten, 15% bij 3 producten en 20% bij 4 of meer producten, 23% bij 5 en 25% bij 6 en meer.

TECHNISCHE PROBLEMEN MET UW WEBBROWSER?

Zorg ervoor dat u een moderne webbrowser (Chrome, Firefox, Internet Explorer) gebruikt en dat dit een recente versie is. Zorg dat add-ons, extensions en plug-ins, zoals onder andere ad-block, ad-block-plus, ghostry, no-script, uitstaan. Ondervindt u dan nog problemen met de online designer dan kunt u het op onze dochter website proberen WindowDeco.nl. Mocht dat ook niet lukken. Dan kunt u ons een e-mail via contact (recdtsboven op de website) sturen samen met uw raamfolie en of muursticker wensen.

Bedrukte raamfolie/Full colour raamfolie aanbrengen

Geheel nieuw en op unieke wijze kunt u bij ons raamfolie full color ontwerpen, bestellen en kopen. U kunt hiervoor ook uw eigen bestanden (foto’s, logo’s, afbeeldingen, illustraties, etc.) uploaden in onze online ontwerper! Uw eigen foto, logo of afbeelding op raamfolie. Nog nooit was raamfolie zo multifunctioneel. Hieronder staat een instructiefilm van hoe u full colour raamfolie aanbrengt.

Voor grotere aantallen full color raamfolies kunnen wij het ontwerpen en/of aanbrengen van de raamfolies ook voor u verzorgen. Neem hiervoor contact op. Alles is mogelijk.

Kantoor of wachtruimte kunt u makkelijk met bubble free full color raamfolie (glasfolie, raamsticker) een geheel andere uitstraling geven. Etalage, winkel of pui is snel en makkelijk van full color raamfolie te voorzien. U kunt het zelf online ontwerpen, bestellen en kopen.  De uitstraling of functionaliteit die u zoekt kunt u zelf ontwerpen. Full color raamfolie is ook geschikt voor in de badkamer, keuken en caravan. Full color raamfolie wordt ook veel gebruikt tegen leegstand, zie hier en hier.

Ook is het geen probleem om de raamfolie op HR glas aan te brengen.

Bedrukte raamfolie. Hoe ziet het eruit?

Hieronder ziet u een aantal foto’s van een full colour raamfolie ontwerp. Op de 8 foto’s hieronder ziet u beide kanten van het raam. Eerst 3 foto’s met aan de voorkant van het glas de raamfolie erop, dan 5 foto’s waar de raamfolie achter het glas van het raam zit.

U kunt de full colour raamfolie aan zowel de binnenzijde als buitenzijde van de ramen aanbrengen. De raamfolie valt het meeste op aan de kant waar u deze aanbrengt. Hou rekening met de tint en weerspiegeling van uw ramen. Hebben uw ramen daar veel last van breng dan de raamfolie aan de buitenkant aan, zodat het buiten (indien gewenst) goed zichtbaar is.

Kijkt u van buiten naar binnen en is de (full colour) raamfolie te donker en/of zijn er te veel weerspiegelingen op het glas, na het aanbrengen van de raamfolie. Creëer dan meer licht aan de binnenkant. Er komt dan te weinig licht van binnen naar buiten. Er is al het ware een zwart gat achter de raamfolie. Tevens, met licht achter de raamfolie creëert u in de avond een lichtwand/lichtreclame.

De door ons geleverde full colour raamfolie heeft onder andere de volgende kenmerken:

 • Anti-inkijk, tegen inkijk, inkijkwerend
 • Licht doorlatend maar ondoorzichtig
 • Privacy verhogend
 • Anti inbraak, inbraakwerend
 • Full colour raamfolie heeft een lange levensduur
 • Makkelijk zelf aanbrengen/plakken
 • Full colour raamfolie is makkelijk zelf te ontwerpen
 • Full colour raamfolie is bubble free
 • Mooi gezandstraald effect
 • Full colour raamfolie is van hoge kwaliteit

Full colour raamfolie is makkelijk snel zelf aan te brengen en te plakken. Full colour raamfolie is zowel voor binnen als buiten geschikt (UV bescherming). Uw kunt de raamfolie geheel in uw eigen stijl, smaak of huisstijl ontwerpen, bestellen en laten maken. Let erop dat uw bestanden die u upload van voldoende kwaliteit zijn. Gebruik afbeeldingen van hoge resolutie en met lage compressie voor het beste eindresultaat. Wij wensen u veel succes met het ontwerpen van uw eigen full colour raamfolie.

Hieronder ziet u een combinatie van gesneden raamfolie en full colour raamfolie voor particulieren. Eerst vijf foto’s met de raamfolie op de achterkant van de ruit gevolgd door twee foto’s met de raamfolie aan de voorkant van het raam.

U kunt het volgende aan uw full colour raamfolie ontwerp toevoegen:

 • zelf ontworpen logo’s en huisstijl in diverse kleuren
 • letters, teksten en naambord in diverse kleuren
 • foto’s, plaatjes, illustraties en andere bestanden
 • naam, huisnummer, adres, telefoonnummer
 • bloemen, planten en natuur afbeeldingen
 • glas-in-lood, eigen ontwerp en eigen teksten
 • internetadres en bewegwijzering
 • logos, letters en teksten in diverse kleuren
 • decoraties, quotes en gedichten
 • reclame uitingen en product informatie
 • strepen, patronen en motieven
 • dolfijn, schaap en vogels

Hieronder staan enkele ontwerpen van full colour raamfolie die u als voorbeeld kunt gebruiken bij het online ontwerpen van uw eigen raamfolie idee. Raamfolie voorbeelden voor zowel particulieren als bedrijven.

Wilt u een groot aantal raamfolies door ons laten ontwerpen en/of aanbrengen dan kunt u een offerte aanvragen via het contactformulier rechtsboven. Ons advies is geheel vrijblijvend. Hieronder staat een rij van enkele foto’s van full colour raamfolies. Ook wel bekend als full colour raamstickers, glasfolie en melkfolie.

Raamfolie bedrukt

Hieronder staat een instructie video, van hoe u full colour bedrukte raamfolie aanbrengt/plakt. Instructievideo full colour raamfolie aanbrengen en plakken.

Hieronder staan enkele foto’s van het aanbrengen van raamfolie waar u de ruimte ziet transformeren. Erg geschikt tegen leegstand en inkijk.

Hieronder ziet u full colour raamfolie voor particulieren. Eerst zes foto’s met de raamfolie op de voorkant van de ruit gevolgd door twee foto’s met de raamfolie aan de achterkant van het raam.

U kunt de raamfolie full color makkelijk online bestellen in onze webshop. Ook is de raamfolie makkelijk te plakken, bevestigen of aanbrengen. Wij kunnen de raamfolie bedrukken met bloemen, decoraties, eigen ontwerp en teksten, foto’s, logos en letters, naam en huisnummer, strepen, camerabewaking en bewegwijzering, planten en natuur of naambord. Als dat gewenst is. Alles is mogelijk. Wij verzorgen al ruim 40 jaar raambelettering voor onze klanten. En zijn dus de raamfolie expert bij uitstek.