Milieu2017-12-04T18:19:17+00:00

Milieu

De afgelopen jaren zijn wij steeds milieubewuster gaan produceren, zodat wij het milieu nog minder belasten dan voorheen.

Inkten

Wij gebruiken Eco-Sol inkten die bekend staan om hun lange levensduur (minimaal 3 jaar bij buitengebruik en nog langer bij binnengebruik) en hun lage belasting van het milieu. Dus milieuvriendelijk en geen VOCs (volatile organic compounds). En uw print gaat ook nog eens lang mee voordat het door UV stralen wordt aangetast en gaat verkleuren.

Stroom

Al onze lampen en TL’s zijn de afgelopen jaren vervangen door LED verlichting. Waardoor wij ons stroomverbruik, mbt verlichting, met ruim 50% hebben gereduceerd. Het vervangen van onze TL’s door LED verlichting resulteerde zelf in een stroomverbruikreductie van wel 75%.Al onze nieuwe computers verbruiken minder dan 40 watt idle, en minder dan 1 watt als ze niet worden gebruikt. De nieuwe computers zijn dus zeer zuinig ondanks dat ze zeer krachtig zijn (Intel i7’s met 32GB geheugen en een dikke videokaart). Ook onze nieuwe monitoren verbruiken weer minder stroom dan de oude monitoren, maar zijn toch groter, waardoor wij u nog beter van dienst kunnen zijn.

Afval

Gedurende de afgelopen 3 jaar hebben wij onze afvalkosten met 80% weten te verkleinen. Door milieubewuster in te kopen en meer te recyclen, produceren wij nu nog minder afval dan voorheen. Ook is de afvalstroom die nog bestaat, beter gescheiden, waardoor deze beter is te recyclen door afvalverwerkingsbedrijven.Ook proberen wij om zoveel mogelijk verpakkingsmateriaal te hergebruiken.

Nu

Momenteel zijn wij druk bezig onze bedrijfspanden nog beter te isoleren. Zodat wij nog minder energie nodig hebben, om onze diverse bedrijfsruimten te verwarmen of te koelen.

De Toekomst

Voor de toekomst staan er nog minimaal 2 verbeteringen op het programma. Te weten, (1) zonnepanelen en (2) groene daken.

Uw Afval

Het rugpapier en applicatietape kunt u het beste bij het oud papier doen.