Raamsticker stimuleert consument

Raamsticker stimuleert consument, Raamsticker schept duidelijkheid

“‘Neem gerust je eigen verpakking mee’, is de slogan die consumenten kunnen lezen op de raamsticker van Stichting Nederland Schoon, Milieu Centraal en Zero Waste Nederland.

Het doel van de raamsticker is dat consumenten verpakkingen recyclen door eerder gebruikte verpakkingen vanuit huis mee te nemen.

De sticker is in het groot al te bewonderen op het raam van KEEK, een biologische bakkerij in Utrecht met een visie op duurzaamheid. In vervolg hierop roepen de organisaties alle ondernemers op om de raamsticker op hun etalage(s) te plakken. Hiermee hopen zij de drempel bij consumenten te verlagen om hun eigen, herbruikbare verpakkingen mee te nemen.
Bakkerij KEEK geeft aan dat klanten steeds vaker hun eigen verpakking meenemen sinds de raamsticker in de etalage zichtbaar is.

Volgens Ika van de Pas, directeur bij Milieu Centraal, helpt de raamsticker consumenten omdat die in één oogopslag kunnen zien waar herbruikbare verpakkingen welkom zijn.

‘Veel mensen willen wel duurzamer leven, maar weten niet altijd hoe. Door deze raamsticker kunnen verkopers gemakkelijk aan de consument laten weten dat zij hun eigen beker, bakje of verpakking mogen meenemen. Plak de raamsticker op uw zaak en toon uw betrokkenheid bij dit initiatief.'” 

 

BakkersWereld

 

Upload uw eigen raamsticker om duidelijkheid te creëren of email ons (PLAKhetZelf) met uw wensen.

By |2023-10-13T12:21:17+00:00woensdag, augustus 9, 2023|Categories: Web PlakBlog|Tags: , , , , |Reacties uitgeschakeld voor Raamsticker stimuleert consument