Raamsticker die consumenten inspireert

Raamsticker die consumenten inspireert

“Vandaag introduceren Stichting Nederland Schoon, Milieu Centraal en Zero Waste Nederland een raamsticker die consumenten inspireert om eigen herbruikbare verpakkingen mee te nemen. De drie organisaties slaan de handen ineen om de nieuwe regelgeving per 1 juli jl. kracht bij te zetten. Een uitvergrote versie van de vernieuwde sticker werd geplakt op het raam van KEEK in Utrecht: een biologische bakkerij die het gedachtegoed heeft omarmd. De drie organisaties roepen ondernemers op om de sticker op hun raam te plakken en zo de drempel voor consumenten te verlagen om een eigen herbruikbare verpakking mee te nemen.

De eerste vernieuwde sticker werd geplakt op het raam van KEEK in Utrecht. Zij zien dat klanten meedoen in de transitie om hergebruik de nieuwe norm te maken. Door de sticker op het raam te plakken, geven ondernemers een duidelijk signaal dat eigen herbruikbare verpakkingen welkom zijn in hun zaak.

Zero Waste Nederland is initiatiefnemer van de raamsticker met ‘neem gerust je eigen verpakking mee’. De sticker is bedoeld om de drempel te verlagen.

De raamsticker is een mooie aanvulling om ons gezamenlijke doel te bereiken en zo te zorgen dat Nederland schoon wordt. Ik ben trots op deze unieke samenwerking en hoop de sticker vaak tegen te komen. Daarnaast kijk ik ernaar uit de verdere samenwerking met Milieu Centraal en Zero Waste Nederland vorm te geven.”

“Met de raamsticker is het voor de consument in één oogopslag duidelijk waar ze hun eigen bakje of beker mogen gebruiken om iets af te halen.”

 

Duurzaam-ondernemen

 

Raamstickers zelf ontwerpen doet u makkelijk en snel op PLAKhetZelf.

By |2023-10-13T12:35:13+00:00donderdag, augustus 3, 2023|Categories: Web PlakBlog|Tags: , , |Reacties uitgeschakeld voor Raamsticker die consumenten inspireert