Hoe plak ik one-way vision raamfolie? Geperforeerde raamfolie plakken.2021-11-22T17:08:32+00:00

R07. One-way vision (Geperforeerde) Raamfolie Plakken

Hieronder ziet u een video van hoe u geperforeerde raamfolie (one-way vision raamfolie) moet aanbrengen. Let op! Geperforeerde raamfolie plakt u ZONDER water. De one-way vision raamfolie wordt enkel aan de buitenkant aangebracht.

.

Geperforeerde Raamfolie Plakken / One-way vision Raamfolie Plakken

 • Maak eerst de ondergrond heel erg goed schoon voordat u uw geperforeerde raamfolie gaat aanbrengen. In elk gaatje zal vuil en water komen te staan. Dus maak de ondergrond HEEL goed vrij van vet, verf, silicone en stof. Als er vuil achterblijft zult u dat altijd blijven zien. En zal de levensduur van uw unieke one-way vision raamfolie nadelig beïnvloeden.
 • Wrijf met de spatel het applicatietape/transfertape (het lijmpapier wat voorop de raamfolie zit) nogmaals aan, voordat u de raamfolie gaat aanbrengen. Leg de geperforeerde raamfolie hiervoor op een vlakke ondergrond.
 • Verwijder het rugpapier achterop de raamfolie voordat u de raamfolie gaat aanbrengen. Het rugpapier bestaat vaak uit 2 lagen bij de one-way vision raamfolie, een transparante laag en een witte laag met gaatjes erin. Deze kunt u tegelijkertijd verwijderen. Na het verwijderen komt de zwarte lijmlaag tevoorschijn.
  • De voorkant van de one-way vision raamfolie is bedrukt (de “honingraad structuur” is bedrukt) met uw ontwerp en daar zijn de rondjes onbedrukt. En daar bevindt zich ook de wit-/geelachtige transfertape, die u pas aan het eind van de montage verwijderd. Aan de achterkant is het materiaal wit (de honingraad structuur is wit) en ziet u door de rondje nog wat inkt. Aan deze kant haal u de backing/rugpapier er als eerste af. Na het verwijderen van de ruglaag komt de zwarte lijmlaag tevoorschijn.
 • Gebruik twee personen. Één die wrijft en één die de raamfolie boven het glas laat zweven.
 • Belangrijk: de (one-way vision) geperforeerde raamfolie plakt u ZONDER water.
 • Plaats en positioneer de one-way vision folie met applicatietape waar u de raamfolie wilt aanbrengen.
 • Wrijf de geperforeerde raamfolie met applicatie met de bijgeleverde vilt spatel aan. Begin met het aanwrijven van de raamfolie in het midden en werk eerst naar rechts en dan vanuit het midden naar links. Hou hierbij de raamfolie iets boven het raamoppervlak (laat de folie een paar centimeter boven het glas laten zweven).
 • Kijk aan de andere zijde van het raam of u nog luchtblazen ziet, na het aanbrengen van de raamfolie. Wrijf deze heel voorzichtig weg met uw spatel.
 • Laat de one-way vision raamfolie een paar uur rusten nadat u de raamfolie heeft aangebracht. Zodat de hechting optimaal is met de ruit. Verwijder daarna pas de transfertape/applicatietape van de raamfolie.